2018 Aralık Ayının Kazandıran Kripto Paraları

Bitcoin ve Bitcoin’le sıkı ilişki içerisinde olan pek çok kripto para 2018 yılının geneline yayılmış olan negatif yönlü bir baskıyı deneyimlemek zorunda kalmışken kripto para piyasasının toplamda 840 milyar dolarlardan 100 milyar dolarlara kadar gerilemesi söz konusu oldu. Bununla birlikte Bitcoin’in 6 bin dolar destek noktasını yitirmesinin ardından piyasadan gelen satış baskısı sonucunda kripto koinin 3 bin 100 dolara gelmesi beklentilerin çok altında gelişmeler olarak görüldü. Son zamanlarda ivmelenerek piyasanın tetiklenmesini sağlayan yüzdelerde değer kazanan Bitcoin özellikle başka kripto paraların değerini hızla yükseltti. Bu gelişmeler sonrasında XRP, EOS, Stellar Lumens ve Cardano gibi kripto paralar Aralık ayında kazandıran kripto paralar öne çıktı.

kazandıran kripto paralar

kazandıran kripto paralar

Hangi Kripto Para Ne Kadar Değer Kazandı?

Bitcoin’in yaşadığı büyük düşüşün ardından zaman zaman deneyimlediği hızlı ivmelenmeler sonrasında yüzde 10 ve üzerinde yükselişlerle değer kazanan kazandıran kripto paralar yatırımcılara geniş bir alanda yatırım yapma imkanı da veriyor. CoinGecko üzerinden alınan verilere bakıldığında XRP’nin yüzde 14’lük bir yükselmeyle değer kazandığı görüldü. Stellar Lumens ve Cardano gibi kripto paralar yüzde 10 ve çok az üzerinde olan değer artışı deneyimlerken kimi kripto paralar da yüzde 24 ve üzerinde değişim yaşadı. Bu kripto paralar arasında yüzde 24’le EOS, yüzde 35’le rekor kıran Arbitrage ve yine yüzde 24’le MonaCoin ön plana çıkan kripto paralar oldu.

Değeri Yükselen Az Bilinen Diğer Kripto Paralar

Diğerleri kadar popüler olmasa ve piyasa hacmi bakımından diğerlerinin gerisinde kalsa da pek çok kripto para birimi de kazandıran kripto paralar arasında yer alarak yüzde 15 ve üzerinde kazandığı değerlerle dikkatleri çekti. Aralarında HC, BCTP, QTUM, DGTX, DGP, ONT, DOGE gibi kripto paraların bulunduğu pek çok kripto para da hızlı yükselişler yaşandı. 100 milyar dolara kadar gerileyen kripto para piyasasının da bu son gelişmelerin ardından 112 milyar dolara tekrar çıkması söz konusu oldu. Yaşanan gelişmeler sonucunda, Bitcoin’de kısa süreli yaşanan hızlı ivmelenmelerin kalıcı değer artışları ile sonuçlanması da beklentiler arasında yer alıyor.

Comments (No)

Leave a Reply