Ripple (XRP) Nedir?

Ripple (XRP) Nedir?

Altcoinlerin hızla yayıldığı bir dönem olan 2012 yılı ve sonrasında ortaya çıkan Ripple kripto para birimi olarak piyasadaki yerini alan para birimlerinden biri oldu. RippleNet adıyla bilinen bir ödeme ağı ile desteklenen kripto para farklı özellikleri ile diğerlerinden kolaylıkla ayrılan bir altcoin olarak gündeme geldi. Hemen hemen her kripto paranın sahip olduğu madencilik gibi bir sistemi içinde barındırmayan Ripple aynı zamanda bir şirket tarafından yönetilen bir koin olmasıyla da kripto paraların temel esaslarından birini değişikliğe uğrattı. Blockchain tabanlı defterler olarak bilinen ledger için şirket yönetimi altında bir altcoin kurulmuş olması kripto paralarda daha kontrollü hareket etmek isteyen büyük şirketler veya bankalar için bu coini değerli hale getirdi.

Ripple Nedir

Ripple Nedir

Ripple (XRP)’ın Diğer Coinlerden Farkları

Çoğunlukla bir merkeze bağlı olmadan hareket eden kripto para birimlerinden farklı olarak. Ripple tarafından yönetilen ripple koinleri yatırımcılara güvenilir bir alan sunuyor. Çünkü kurumsal para ve varlık transferlerinin yönetimiyle bugüne kadar Santander. American Express, Akbank gibi firmalara hizmet veren Ripple tecrübesini yatırımcılara aktarıyor. Çok kısa süreler içinde para transferlerinin yapılmasını sağlayan Ripple ağları saniyede gerçekleşen işlem sayısıyla da kripto para biriminden ne kadar avantajlı bir ortam oluşturduğunu açıkça ortaya koyuyor. Sayısı 50’yi geçen farklı kripto para borsalarında. Üzerinden işlem yapılabilen Ripple, en çok kullanılan ve en büyük pazar payına sahip kripto para birimlerinden biri oluyor.

Ripple (XRP) Üretimi Nasıl Gerçekleşiyor?

Kripto para piyasalarına ve bu para birimlerine uzak kalan kişilerin bu sisteme getirdiği en büyük eleştirilerin başında kripto paraların bir merkeze dayanmamış olması geliyor. Oysa Ripple bir şirket tarafından yönetilmesi ile birlikte bu eleştirileri üzerinden kaldırmış oluyor. Hali hazırda merkezi bir şekilde Ripple yönetimini sürdürmekte olan şirketin zaman içinde merkezi bulunmayan bir yapıyı geliştirmesi bekleniyor. Açıkça şirket tarafından da belirlenen bu hedef ile birlikte Ripple tarafından bile değişmesi mümkün olmayacak bir yapının ortaya konması amaçlanıyor. Madencilik faaliyetlerinin bulunmadığı ripple biriminde şirketler tarafından belirli aralıklarla şirketlerde bulunan Ripple’ların piyasaya katılması sağlanıyor. Böylece işlemci gücüne gerek kalmadan üretim gerçekleşiyor. 27 Ekim 2018 itibarıyla Ripple, 2.5 TL’den ve 0.46 Dolar’dan işlem görüyor.

Comments (No)

Leave a Reply