Kripto para piyasalarının en popüler kripto para birimlerinden biri Ethereum (ETH) olmaktadır. Blok tabanlı bir sistem sunması, halka açık şekilde kullanılabiliyor olması ve açık kaynak kodlu bir yazılımla desteklenmesi Ethereum’u ilgi gören bir platform haline getiriyor. Hemen hemen tüm kripto paralarda olduğu gibi bir merkeze bağlı olmadan çalışan sistem, sanal bir makine ile işlemlerin yapılmasını sağlıyor. Ethereum adı verilen kripto paralar bu makine ile şifrelenerek işlemlerin gerçekleşmesini mümkün hale getiriyor. Eter adı verilen bir şifreleme sembolü ile gerçekleşen işlemler kripto para piyasalarında güvenilirlik arayan kişilerin Ethereum’u yoğun bir şekilde tercih etmesinin de önünü açıyor.
Ethereum (ETH) Nasıl Ortaya Çıktı?
İlk kez 2013 yılında ünlü şifreleme programcısı Vitalik Buterin’in ortaya çıkardığı Ethereum fikir aşamasından uygulamada 2015 yılının Temmuz ayında döküldü. DAO adıyla bilinen merkezileşme karşıtı otonom sistemler sunan proje kapsamında. Ethereum Classic adı verilen bir başka birim daha yaratılarak Ethereum’un iki ayrı block zincir yolundan ilerlemesi sağlandı. Market hacmi yönünden kripto paralar arasında bir sıralama yapıldığında Ethereum (ETH) bugün geldiği noktada Bitcoin’in ardından en fazla hacme sahip olan sanal para birimi olarak dikkat çekiyor. Geliştirilme sürecinde pek çok teste tabii tutulan Ethereum güvenlik alanındaki korumaları ve işlevsel bir şekilde kullanılması özelliklerine sahip olduğu için tercih ediliyor.
Ethereum (ETH) Değeri Ne Kadar?
Geliştirildiği ilk zamanlardan bu yana sürekli desteklenen yazılımlar sayesinde Ethereum (ETH) güncel olarak kullanmakta olduğu Homestead sistemini tercih ediyor. Verilerin işlenmesi ve güvenlik alanındaki hamleler sayesinde başarılı bir kullanım sağlayan Ethereum’un. Bu sisteminin ilerleyen zamanlarda protokol yükseltmeleri ile daha da geliştirilmesi bekleniyor. Özellikle akıllı sözleşme geliştiricilerine yönelik olarak esnekliğin artırılması da hedefleniyor. Gelişim sürecinde en merak edilen kısmı kazandığı değer olan Ethereum için. Özellikle son dönemde hızlı bir artış yaşandığına dikkat çekmek gerekiyor. 10 Dolar’dan başlayan değerinin Mayıs ayı itibarıyla hızla 360 Dolar’ın üstüne çıkması ve hemen ardından çok sayıda kişinin Ethereum’a yönelmesi ile birlikte 147 Dolar’a gerilemesi yatırımcıların da dikkatini çekti. 25 Ekim 2018 itibarıyla Ethereum’la, bin 152 Türk Lirası ve 202 Amerikan Doları’ndan işlem yapılıyor.
Comments (No)